REGULACIJA PH VRIJEDNOSTI

Osigurajte pH u rasponu 7,0 – 7,4
Ispravna vrijednost pH vrijednosti osiguraće pravilno funkcionisanje sredstava za njegu vode, a samim tim i bezprijekorno čistu vodu.

 

Za vodu kažemo da je neutralna kada je njena pH vrijednost 7,0. Za vrijednosti ispod ili iznad 7,0,  voda je ili kisela ili lužnata (alkalna).

Za bazensku vodu, idealna vrijednost pH je od 7,0 do 7,4.

Idealna vrijednost osigurava pravilno funkcionisanje sredstava za njegu vode, a samim tim i besprijekorno čistu vodu. Zbog toga je kontrola pH vrijednosti, i njeno dovođenje u “normalu” prvi korak tretiranja.

Ako je vrijednost niža voda je kisela i to uzrokuje koroziju svih metalnih dijelova u doticaju sa bazenskom vodom.

Kada je voda iznad 7,6 dolazi do izlučivanja minerala (bijele pahulje u vodi i obloge kamenca na stijenkama bazena), te svraba očiju i peckanja kože.

Za regulaciju pH koristi se pH-Minus za snižavanje ili pH-Plus za povisivanje pH vrijednosti, i to u vidu granulata ili tekućine. Granulat se koristi kod ručnog doziranja, a tekućina kod automatskog doziranja.

Granulat se dozira na način da određenu količinu dodamo u kantu sa vodom, dobro promješamo i ulijemo u bazen. Preporuka je, poslije dodavanja sredstava, ponovo provjeriti pH i po potrebi dodati još sredstva.

Uvijek se prvo ulije voda u kantu, zatim doda granulat.

PH najčešće kontrolišemo pomoću ručnih mjerača. Redovno, minimalno 2 puta sedmično, provjerite pH vode i po potrebi uravnajte vrijednost u rasponu 7,0 – 7,4.

O ostalim proizvodima lako ćete se informisati na službenim stranicama proizvođača (BAYROL)

NEWSLETTER

Želim da primam novosti od firme Hydrogroup.

Kontakt

 Gornji Hotonj 20 - Sarajevo - Vogošća - Bosna i Hercegovina

+387 33 44 33 55
+387 33 638 279