BAZENI I OPREMA

Opušten sam. Ugodno mi je i u sigurnom sam okruženju. Bazen je moj dom.

Michael Phelps

 

Voda je pored Sunca i svježeg zraka nepogrešiv element prijatnog osjećaja većine ljudi.

Koristi svim osjetilima, zdravlju i ljepoti, dok plivanje i vježbe u vodi utječu na relaksaciju i odmor od svakodnevnih obaveza. Sve to neminovno utječe na stvaranje optimističnog raspoloženja, toliko neophodnog u današnjim vremenima.

Djelovanje vode, masažni učinci mlaznica i slapova ugodno djeluju na kožu i potkožno tkivo, na vezivna mišična tkiva kao uostalom na čitavo tijelo i duh.

Čovjek se u vodi opusti, posveti sebi i svom tijelu pruži neopterećujuće razgibavanje, te tako pomaže otklanjanju nakupljenog stresa.

Plivanje u vodi je idealan trening za srčano-žilni sistem. Kombinacija brzog hoda, džoginga i plivanja u bestežinskom stanju pospješuju rad jetre, snižava se nivo holesterola i masnoća u krvi – smanjuju se nepovoljni učinci arterioskleroze…

REALIZACIJA IDEJE,  IZBOR BAZENA

Bazen je objekat kojeg možemo imati u kući, vrtu, u vikendici, na terasi stambenog bloka i sl.
Svi oni koji su do sada imali bazen mogu vam potvrditi kako je upravo on bio mjesto koje je najviše koristilo okupljanju i dobrom raspoloženju svih članova porodice. Na taj način bazen postaje objekat druženja, gdje su svi sretni i gdje slobodno vrijeme provode i stari i mladi.

Kako za sebe i svoju porodicu odabrati pravi bazen? Na šta treba obratiti posebnu pažnju pri njegovoj upotrebi? Ukazaćemo vam na to kakvi bazeni mogu biti, koji su načini ugradnje i šta je sve potrebno za održavanje vode i bazenske tehnike.

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI BAZENA

PLIVANJE SAGORIJEVA KALORIJE

Za samo 10 minuta plivanja sagorijevate oko 80-130 kalorija, ovisno o stilu kojim plivate.

SMANJUJE RIZIK OD SRČANIH OBOLJENJA

Svakodnevnim polusatnim plivanjem smanjujete holesterol u krvi za 10%. Šanse za oboljenja poput dijabetesa tipa 2 su umanjene za 30% kod žena, kao i bolesti srca.

Također, od svih fizičkih aktivnosti plivanje je dokazano najsigurnije od povreda.

PLIVANJE PROMOVIŠE ZDRAV ŽIVOT

Plivanje kao fizička aktivnost pomaže pri formiranju tjelesnog tonusa, te održavanju vitkosti i tjelesne linije.

PLIVANJE SAGORIJEVA KALORIJE

Plivanje kod djece stimulira i razvija tijelo, kao i mozak.

Pošto plivanje rasteže i jača mišiće, te pomaže kod raznih oboljenja, samim time i produžuje život. Pošto plivanje povećava kapacitet pluća, dokazano je da pomaže i pjevačima.

NEWSLETTER

Želim da primam novosti od firme Hydrogroup.

Kontakt

 Gornji Hotonj 20 - Sarajevo - Vogošća - Bosna i Hercegovina

+387 33 44 33 55
+387 33 638 279