KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ARMIRANE PVC FOLIJE I KERAMIKE?

Oba materijala se koriste kao završna obloga bazenske školjke. Osnovne razlike su:

-Folija ima duplu funkciju. Osim toga što je to estetski završni materijal on je ujedno i vodonepropustan za razliku od keramike koja ima samo estetsku ulogu.

-Vodonepropustnost bazenske školjke (kada se izvodi PVC folija) garantuje firma HYDROGROUP dok garanciju na vodonepropustnost, kada se izvodi keramika, treba dati izvođač hidroizolacije.

-Ukoliko se desi neka destrukcija na oblozi bazenske školjke neuporedivo je lakše izvršiti sanaciju u slučaju PVC folije nego kada je bazen obložen keramikom.

-Keramika “prati sudbinu” bazenske školjke jer je fizički vezana za nju. I najmanja pukotina na samoj školjci dovodi do gubljenja vodonepropusnosti bazena dok, zbog načina postavljanja, to nije slučaj kod PVC folije.

-Cijena je značajno manja ako se radi PVC folija jer se na ukupnu cijenu radova, kada se postavlja keramika, treba dodati cijena hidroizolacije i cijena obrade prodora.

Čak ako se ugrađuje vodonepropusni beton neophodno je posebno obraditi svaki otvor tj. napraviti vodonepropusnim svaku konekciju betona sa ugradbenim bazenskim elementima. To je dosta zahtijevan i skup proces. Cijena obrade prodora zavisi od veličine otvora i kreće se od 150 KM sa PDV-om po jednom prodoru tj. otvoru. Bazen 8×4 ima minimalno osam otvora tako da je cijena samo za obradu otvora cca 1.200,00 KM.

Vaš HYDROGROUP

Komentariši

NEWSLETTER

Želim da primam novosti od firme Hydrogroup.

Kontakt

 Gornji Hotonj 20 - Sarajevo - Vogošća - Bosna i Hercegovina

+387 33 44 33 55
+387 33 638 279